Yhteistyössä

Rekrygaalan suojelijan, työministeri Timo Harakan tervehdys

Hallitus tekee kaiken voitavansa kasvavan työllisyyden puolesta. Ministerin taipaleeni alusta alkaen on ollut selvää, mitä asioita on ainakin uudistettava, jotta työllisyyden kasvu hallituksen asettamalle 75 prosentin tasolle olisi mahdollista.

Yksinkertaisempi palkkatukijärjestelmä ja aiempaa yksilöllisempi työnohjaus ovat tästä konkreettisia esimerkkejä. En näe mitään syytä, miksi esimerkiksi Ruotsissa hyviksi havaitut mallit eivät toimisi myös Suomessa. Mitä enemmän työnhakijat saavat tukea ja mitä matalampi on työllistämisen kynnys, sitä paremmin onnistumme.

Pieniä ja suuria rekrytointitekoja tarvitaan ympäri Suomen. Erityisen tärkeää on löytää työpaikkoja vaikeammin työllistettäville ryhmille, kuten osatyökykyisille ja esimerkiksi syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Ikäsyrjinnän kaltaiset ilmiöt on myös kitkettävä kaikin mahdollisin keinoin.

Monia aloja vaivaavaan osaajapulaan löytyy apua, kun uskallamme hyödyntää kaikkien suomalaisten potentiaalin, emmekä vain heidän, joiden työmarkkina-arvo on kaikkein korkein. Yksilöiden työmarkkina- arvoa kehitetään parhaiten tukemalla heitä osaamisen kehittämisessä. Esimerkiksi digitaitojen oppiminen on tärkeää kaikille nopeasti muuttuvassa työelämässä.

Osaajien saatavuus on tällä hetkellä yritysten suurin kasvun ja menestyksen este. Kotimaiset osaajat eivät yksinkertaisesti enää riitä vastaamaan osaajatarpeeseen. Yritykset myös tarvitsevat erityisosaamista, mitä ei ole saatavilla Suomesta. Selviytyäkseen tämän päivän kilpailusta, yritysten tulee kehittää valmiuttaan ja osaamistaan rekrytoida ja houkutella ulkomaisia osaajia – ovat he sitten jo Suomessa tai vielä maailmalla. Hallitus tukee yrityksiä tässä työssä laajalla Talent Boost –ohjelmalla.

Talouskasvu näyttää hiipumisen merkkejä, mutta emme luovu tavoitteistamme. Haluan omalta osaltani vaikuttaa siihen, että te, rekrytoinnin ammattilaiset, saisitte parhaat mahdolliset edellytykset työllistää ihmisiä. Jokainen palkkaus on pieni rekrytointiteko, joka vie meitä lähemmäksi tavoitettamme: kasvavaa työllisyyttä ja siitä kumpuavaa hyvinvointia jokaiselle suomalaiselle.

Kiitos tärkeästä työstä ja hauskaa Rekrygaalaa kaikille!

Timo Harakka

Työministeri

Kumppanit

Henry
HPL
HR Viesti
Työ- ja elinkeinoministeriö

Kiinnostaako sinua kumppanuus?

Tule yhteistyökumppaniksemme vuoden odotetuimpaan tapahtumaan, jossa rekrytointiala näyttäytyy täydessä loistossaan.

Ota yhteyttä, niin räätälöimme sinulle sopivan kokonaisuuden:

THOMAS
GRÖNHOLM

thomas@duunitori.fi

+358 40 544 4523

JONNA
KARVONEN

jonna@duunitori.fi

+358 40 5136 290