Yhteistyössä

Rekrygaalan suojelijan, työministeri Tuula Haataisen tervehdys

Tiesitkö, että Suomi pyrkii maailman ensimmäiseksi fossiilivapaaksi hyvinvointiyhteiskunnaksi? Mitä, jos meillä olisi myös fossiilivapaat työmarkkinat? Ei, en puhu nyt sähkön tai lämmön tuotannon päästöttömyydestä, vaan siitä, että työelämässämme ei olisi enää fossiiliajan piirteitä.

Hallituksen tavoitteena on luottamuksen ja tasa-arvoisten työmarkkinoiden Suomi, jossa jokaisella kansalaisella on oikeus hyvään työelämään. Tasa-arvoiseen ja kestävään. Tarvittaessa joustavaan ja tuettuun. Ehdottomasti syrjimättömään. Jokaisen omaan osaamiseen luottavaan ja sitä kehittävään. Tätä kaikkea olisivat Suomen fossiileista vapaat työmarkkinat.

Työ vaikuttaa syvällisesti ihmiseen ja hänen elinpiiriinsä. Usein voimakkaammin kuin osaamme ajatellakaan. Kun parannamme työelämää, parannamme kansalaisten elämää. Rekrytoinnin ammattilaisina te tiedätte, että työmarkkinoiden toimivuus ja kehitys on tässä keskeinen keino. Ja että rekrytointi voi näyttää tässä tietä muille.

Jos pystymme kiinnittämään huomiota ihmisten osaamiseen, motivaatioon ja kykyyn oppia, voimme nähdä ennennäkemätöntä potentiaalia siellä, missä ennen tuntui olevan vain ennakkoluuloja ja epäilystä. Kutsun teidät kaikki mukaan miettimään tapoja työvoiman vaalimiseen. Hallituksessa olemme nostaneet keinoiksi muun muassa työnteon uudet muodot, osatyöllisyyden, tuetun työn, kotouttamisen ja ulkomaiset osaajat.

Jos pystymme kertomaan avoimemmin ja rehellisemmin työyhteisöistämme, voimme löytää entistä osuvampia ja aidosti itseämme haastavia osaajia. Hyvä työelämä alkaa oikeasta tiedosta ja molemminpuolisesta ymmärryksestä työtehtävään liittyen.

Jos pystymme työllistämään entistä kekseliäämmin ja tarjoamaan yhä useammalle työmahdollisuuksia, voimme innostaa esimerkillämme maailmaa ja jopa tehdä rekrytoinnista vientituotteen. Aivan kuten koulutus, avoin lähdekoodi, suomalainen design tai vaikka hevimetalli. Kun meillä on sanottavaa, maailma kuuntelee.

Tämän kaiken takia, Rekrygaala ei ole vain yksi juhlava ilta, vaan merkkipaalu vuoden parhaimmille ponnisteluille Suomen työmarkkinoiden ja jokaisen kansalaisen onnellisuuden eteen.

Se kuinka luovia ja rohkeita kehitysaskeleita otamme, määrittää, miten pärjäämme pienenä maana suuren maailman laidalla. Rekrygaala nostaa esiin parhaat teot ja tekijät – jotka toivottavasti herättävät keskustelua, inspiroivat ja vievät meitä jättiläisloikan kohti entistä kestävämpää työelämää.

Suuret onnittelut tuleville finalisteille ja voittajille – olemme teistä ylpeitä ja onnellisia. Kiitos, että rekrytoitte. Kiitos, että teette sitä niin, että ihmisistä välittäminen näkyy.

Tuula Haatainen

Työministeri

Kumppanit

Henry
HPL
HR Viesti
Työ- ja elinkeinoministeriö

Kiinnostaako sinua kumppanuus?

Tule yhteistyökumppaniksemme vuoden odotetuimpaan tapahtumaan, jossa rekrytointiala näyttäytyy täydessä loistossaan.

Ota yhteyttä, niin räätälöimme sinulle sopivan kokonaisuuden:

THOMAS
GRÖNHOLM

[email protected]

+358 40 544 4523

KATARIINA
KUOPPALA

[email protected]

+358 50 355 7450